پرش لینک ها

پروژه پارک حاشیه‌ای شهر تهران

شهر هوشمند، حمل و نقل هوشمند

مشاهده جزئیات پروژه

مقدمات و شرح پروژه پارک حاشیه‌ای

بیشتر بدانید

سامانه مکانیزه اطلاعات پارک حاشیه‌ای

بیشتر بدانید

معایب کنترل عوارض پارک حاشیه ای به روش انسانی

بیشتر بدانید

مزایای کنترل پارک حاشیه‌ای به روش مکانیزه

بیشتر بدانید

توسعه شهر هوشمند

پارک حاشیه‌ای

محدودیت پارک کردن خودروها در حاشیه خیابان ها مشکل بزرگی برای کلان شهرها و همچنین موجب معضلات ترافیکی است. در واقع بعد از شکست طرح استفاده از پارکومتر سکه‌ای و پارک‌بان و پارکومتر کارتی و نقایصی که این طرح‌ها در تامین عادلانه جای پارک خودرو و محاسبه هزینه‌های پارک داشت، ایده پارک هوشمند حاشیه‌ای جهت استفاده خودرو‌ها از فضای پارک موجود در خیابان‌ها مطرح شده است. در طرح‌های پاک‌بان و پارکومتر نواقص اجرایی در ثبت دقیق پلاک‌ها و بازدهی پروژه مشهود بود که ایجاد ساز و کاری برای پرداخت الکترونیکی هزینه‌ها و ایجاد قابلیت پیگیری شکایات مشتریان را ضروری می ساخت. اساس این طرح پارک وسیله نقلیه در بخشی از خیابان است که خودرو‌ها مجاز به توقف و پارک کردن در آن قسمت هستند. در این طرح محاسبه مبلغ پارک و مدت زمان توقف خودرو‌ها توسط دوربین ها و نرم افزار های متصل به صورت کاملا هوشمند صورت می گیرد. هدف از اجرای این طرح کاهش استفاده از خودرو‌های شخصی، جلوگیری از توقف‌های طولانی مدت یا پارک خودرو‌های شخصی صاحبان کسب و کار اداری و مغازه‌ها در حاشیه خیابان، جلوگیری از پارک دوبل و همچنین توزیع عادلانه پارک حاشیه خیابان بین شهروندان بوده است.

توسعه شهر هوشمند

سامانه مکانیزه اطلاعات پارک حاشیه‌ای

به منظور بهینه سازی کنترل پارک حاشیه‌ای، کاهش پارک دوبله و عدم رعایت حریم‌ها و توقف غیرمجاز و اثرات آن بر مشکلات ترافیک شهر از سیستم ثبت تخلفات ساکن و وقایع توسط خودرو استفاده می‌شود. این خودروها با استفاده از دوربین نسبت به تشخیص صحیح پلاک و محل و ثبت تصاویر خودروهای متخلف اقدام می‌نماید و در انتها تمامی اطلاعات بدست آمده جهت بررسی و صدور برگ جریمه و یا صدور سند عوارض به سرور مرکزی انتقال می دهد.
توقف در حریم پل‌ها، تونل‌ها و ایستگاه‌های مترو، توقف در حریم چهارراه‌ها، پارک دوبل، توقف در حریم ایستگاه‌های اتوبوس، تاکسی، حمل و بارگیری و پارک معلولین، توقف در مکان‌های توقف ممنوع و توقف مطلقا ممنوع(حمل با جرثقیل)، ورود به محدوده طرح ترافیک و محدوده طرح زوج و فرد از تخلفاتی هستند که خودروی کنترل مکانیزه تخلفات را ثبت می کند.

مدیریت شهری هوشمند

معایب کنترل عوارض پارک حاشیه ای به روش انسانی

  • عدم اجرای صحیح حق شهروندان برای نیم ساعت توقف رایگان
  • وابستگی به شرایط آب و هوایی
  • نیاز به تعداد نفرات زیاد و هزینه آموزش بکار گیری بالای نیروی انسانی
  • عدم کارایی کامل نیروها به دلیل بکارگیری در زمان‌های مختلف کاری
  • تقابل شهروندان و عوامل اجرایی
  • فرسودگی نیروی انسانی در دراز مدت

مدیریت شهری هوشمند

مزایای کنترل پارک حاشیه‌ای به روش مکانیزه

  • کنترل 1000 فضای پارک در هر ساعت توسط یک خودرو
  • عدم وابستگی کارآیی به شرایط آب و هوایی
  • امکان گسترش سریع پروژه به معابر و مناطق دیگر
  • کمک به روان سازی ترافیک
  • عدم تقابل شهروندان و عوامل اجرایی
  • هزینه پایین کنترل و نظارت
  • تحقق استفاده شهروندان از حق توقف نیم ساعته
  • استخراج اطلاعات دقیق عرضه و تقاضای پارک حاشیه‌ای در معابر

توسعه شهر هوشمند

روش کارخودرو برداشت مکانیزه اطلاعات پارک حاشیه‌ای

این روش مبتنی بر ثبت هر دوره‌های نیم ساعتی پلاک‌های خودروها در روزکاری برای هر فضا پارک بوده که اطلاعات پلاک‌ها ثبت شده به تفکیک محل پارک، مستقیما به سرورهای شهرداری تهران ارسال خواهد گردید.

 

در این طرح، زنجیره‌ای از خودروهای ثبت پلاک به گونه‌ای در معابر تحت پوشش، حرکت می‌نمایند که در فاصله زمانی حداقل 25 دقیقه و حداکثر 35 دقیقه یک بار پلاک خودرو متوقف در فضاهای پارک حاشیه‌ای برداشت و به مرکز ارسال گردد. مرکز مدیریت خودروها، وظیفه هماهنگی و کنترل تردد خودروها را به صورت مکانیزه بر عهده داشته به گونه‌ای که در تمامی طول روز، زمانبندی حرکت تحت مدیریت و کنترل باشد. تردد زنجیره‌ای خودروهای ثبت تخلف محاسن زیاد داشته که مهمترین آنها کاهش تخلف و هر گونه تبانی در استفاده از حق عمومی شهروندان منطقه است.

در اجرای این پروژه برای کنترل فضاها پارک هر معبر با توجه به سرعت جریان ترافیک و ساعت برداشت اطلاعات، تعدادی خودرو مورد نیاز است که کلیه سرمایه‌های مورد نیاز خرید و نصب و بهر برداری از آن بر عهده پیمانکار خواهد بود. برای افزایش دقت سامانه، خودرو‌های پلاک خوان مجهز به دو دوربین پلاک بوده و از هر دو طرف پلاک خودرو پارک شده عکس تهیه و با فرمت مورد تایید فاوا شهرداری تهران، اطلاعات همراه با مختصات مکانی و زمانی برای مرکز ارسال می گردد.

از آنجا که ضرورت دارد هر فضای پارک حاشیه‌ای نیم ساعت یک بار با خطای ۵ دقیقه، مونیتور شود خودروها توسط یک مکانیزم کنترل سرعت مرکزی تحت مدیریت بوده و در صورت افزایش و یا کاهش ترافیک معابر به واسطه یک نمایشگر ویژه (مانند شکل زیر) برای راننده پیام متناسب ارسال خواهد شد، تعداد خودروهای ثبت پلاک در این طرح شناور بوده و در ساعات پیک ترافیک و کاهش سرعت تردد در معابر، تعداد آنها اضافه و در ساعات غیر پیک مجددا از تعداد خودروها کاسته خواهد شد.